Той е взел това решение след разговор с премиера Бойко Борисов

Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, съобщиха от ГЕРБ.

Кумецът на Делян Добрев: Купил съм апартамента на пазарни цени

Оставката идва след публикации за имотни сделки на роднини на Добрев.

"С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", коментира Добрев. Той аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения", се казва в съобщение на пресцентъра на ГЕРБ.

Делян Добрев подаде оставка като депутат и през 2017 г. заради скандала "Кумгейт", но тогава тя не бе приета. 

ПАРЛАМЕНТЪТ РЕШИ: Делян Добрев остава депутат

В последните дни се появиха медийни публикации за роднини на Делян Добрев и за кума му - купували евтини столични апартаменти.

„Кумът и роднините на Добрев от Хасково са познати от есента на 2017 г. Тогава депутатът от левицата Елена Йончева упрекна бившия енергиен министър, че кадрувал в родната си хасковска община. Нарече скандала „Кумгейт”, коментира Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ.

„Това е моделът Хасково”, заяви през 2017 г. Елена Йончева.  

А Делян Добрев защити своите хора в Хасково - не участвал в назначаването им.

„С документи в националния ефир опровергах всички лъжи на Елена Йончева”, отговори още тогава Добрев.

Въпреки това, отново за да не петни партията, Добрев поиска да напусне парламента и ръководните постове в ГЕРБ. Но, за първи път в парламентарната история, колегите не го пуснаха.

БСП със сигнал до прокуратурата за Делян Добрев, той ще съди Елена Йончева

„Моля те, да не скачаш от борда на кораба, защото ако скочиш, червените акули ще те разкъсат още във въздуха”, заяви тогава Спас Гърневски.

Добрев не беше разкъсан. И остана на депутатската банка.

Делян Добрев е от енергийните експерти на ГЕРБ. Бивш заместник, а после и редови министър в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в няколко парламента. А от този иска да си тръгне за втори път.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.