Това съобщи заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов

Проверяват работата на Областната дирекция на полицията в Габрово във връзка с инцидента, довел до протестите в града в последните дни. Това съобщи в кулоарите на парламента заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Габрово в очакване на трети ден на протести

Управляващите са категорични – полицаите са действали бавно. Това е и причината да започне щателна проверка, която да установи имало ли е нарушения. Ако такива бъдат установени, следват дисциплинарни наказания.

„Лично моето мнение е, че имаме забавяне на действията и реакциите от ОД на МВР. Смятам, че ръководството на Министерството на вътрешните работи трябва да направи в спешен порядък проверка”, коментира народният представител от ГЕРБ  и председател на комисията по вътрешна сигурност Пламен Нунев.

„Да, има забавяне. Моята оценка е, че има забавяне. И поради тази причина сме назначили проверка. Ще бъдат предприети необходимите действия и ще бъдат взети необходимите дисциплинарни мерки”, обяви заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Битият в магазин в Габрово: Призовавам към сдържаност

Патриотите пък са категорични, че ситуацията в Габрово след време може да се повтори и в други населени места. Затова внасят законодателни промени, които целят по-лесно налагане на санкция.

„Десетилетията неглижиране на темата са причината за това, което се случва. Един от най-големите проблеми всъщност, който трябва да бъде „лекуван” при този тип население е чувството за безнаказаност. Истината е, че ние имаме нужда от нови видове наказания. Едното е полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото, и второто е задържане в териториалните структури на МВР”, коментира Искрен Веселинов от ОП.

 От ВМРО настояват предложените промени да влязат в пленарната зала още през следващите дни.

Агресия в магазин: Пребиха продавач в Габрово (ВИДЕО+СНИМКА)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.