Проверка е извършена в 9 имота, съобщиха от кметската администрация

Проверка за законността на имотите на задържаните „ало измамници“ в Горна Оряховица започна общината. Дейностите са разпоредени от Специализирана прокуратура чрез ДНСК, съобщи Мартин Борисов, главен специалист в Дирекция „Териториално и селищно устройство“ в Общинската администрация, цитиран от "Фокус".

Спецакция срещу "ало" мафията в Горна Оряховица (ВИДЕО+СНИМКИ)

Проверени  са общо 9 адреса, които се намират в кварталите „Гарата“ и „Калтинец“. Те се обитават от ромски фамилии, които са сред арестуваните при специализираната акция за телефонни измами, провела се в края на миналата седмица в Горна Оряховица, София и Румъния.

"АЛО" МАФИЯТА: Имат ли измамниците незаконни постройки в Горна Оряховица?

„Проверени са и деветте адреса, като в три от тях получихме съдействие от собствениците. Те представиха изискваните документи, от които снехме нужните данни. В останалите имоти хората липсваха по обясними причини – задържани са. Резултатите показват, че там, където успяхме да влезем има незаконни проверки“, поясни още Мартин Борисов.

Десетки арестувани при спецакция срещу "ало" мафията (ВИДЕО

Той допълни, че предстоят още проверки, за да се установи дали и какви нарушения има. Общината подготвя писма до собствениците, за да ги информира, че в най-кратки срокове трябва да предоставят исканата от тях информация – нотариални актове, разрешителни за строеж и други. Към момента обстановката в града е спокойна.

Кадри от мащабната акция срещу "ало" мафията у нас и в Румъния (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.