Вижте историята на Калин

Калин Иванов - баща на три деца от Добрич е парализиран след катастрофа. Семейството му остава без дом, защото заради неплатена ипотека, къщата им е продадена. До няколко седмици семейството трябва да се изнесе. Нужна им е помощ , за да изградят своя нов дом от два гаража.

През последните девет години Калин разпродава бизнеса си, за да си плати лечението и рехабилитацията. „Осъди ни банката през 2014 г. Накрая, 2015  г.заведе дело и вече процедурите на съдебните изпълнители до ден днешен, плюс продадена вече е и къщата”, казва той.

Подадена ръка: Напълно непознати в помощ на семейство след пожар в дома им

За да не останат на улицата семейство Иванови решили да преустроят два гаража в място за живеене. „Те са бетонни гаражи, отливки и искам да си пристроя към тях кухничка, да си направя баня и тоалетна, да имам нормални условия. И двата гаража ще станат като спални”, добави бащата. За този ремонт са им нужни пари и помощ. Приятели на Калин вече обещали да помогнат - кой с труд, кой с материали.

„Надявам се, че ще си спазят думата, няма да се отметнат след време и фактически остава вече тухли да се набавят. Те по груби сметки са около 70 квадрата зидария - това са 2200  тухли. Има хора, които се свързват постоянно с мен и по телефон и през социалните мрежи, просто изявяват желание всеки с каквото може да помага”, добави Калин.

Месечните разходи на петчленното семейство са сериозни. Съпругата на Калин – Павлина Иванова, отскоро не работи. Живеят с около 400 лева. „Децата ми помагат страшно много, те също ходят почасово на работа и имат някакви доходи за себе си поне, да си купуват за тях необходимите неща”, сподели тя.

ПРОТЕГНАТА РЪКА: Как доброволци промениха живота на семейство, живяло в мизерия?

Въпреки лишенията и риска да останат на улицата семейството не губи надежда. Калин разказва, че дори деца отделят от джобните си пари, за да помогнат на семейството, а съпругата му не губи усмивката си. „Виждам едни големи сърца и затова винаги се усмихвам, защото виждам хора като мен”каза Павлина.

Двете им дъщери  тази година са абитуриентки. Силвия е спестила пари и си е купила тоалет. Емилия пък е получила рокля, дарена от приятелка. Съпричастността не само на близките, но и на непознати, дава кураж на семейството да вярват, че отново ще имат свой дом.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.