Тя се състои при засилени мерки за сигурност на остров Руски край Владивосток в Далечния изток

Руският президент Владимир Путин и лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун се срещнаха за първи път. Двамата си стиснаха ръцете преди началото на разговора, който се провежда при засилени мерки за сигурност на остров Руски край Владивосток в Далечния изток, съобщава БГНЕС.

В началото на разговора, Путин заяви, че иска да подкрепи положителните усилия на Корейския полуостров, а Русия и Северна Корея имат много да направят, за да подобрят икономическите си връзки. В отговор, Ким Чен Ун заяви, че иска да подобри традиционните отношения с Русия.

Ким Чен-ун пристигна във Владивосток (ВИДЕО)

Путин поздрави Ким Чен Ун за решението на севернокорейския ядрен проблем и нормализирането на диалога със САЩ. Първоначално е предвиден разговор на четири очи между двамата лидери, а след това срещата ще продължи в разширен формат с участието на двете делегации.

Насрочена е дата за среща между Ким Чен-ун и Владимир Путин

Основна тема на разговорите се очаква да бъде ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, двустранните отношения и регионалното сътрудничество. Не се предвижда нито подписване на документи, нито съвместни изявления след края на разговорите. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.