Баща на ученик разлепил заплашителни бележки и плакати с послания срещу ръководството

Като в сцена от криминален филм осъмна преди дни столично училище. Баща на ученик разлепил заплашителни бележки и плакати с послания срещу ръководството. Действията му бяха заснети от охранителните камери.

Причината - твърди, че неговото дете е жертва на лошо отношение от страна на учителите, обвинява училището и в лошо управление.  Действията му не спират дотук, оказва се, че той е изпратил писма с нови лозунги, които се заканва да разлепи.

В столичното 51 СУ „Елисавета Багряна” на протест са се събрали ръководството на училището, учители и родители на учениците.

Родител облепи училище с плакати срещу ръководството

„Досега сме получили от г-н Димитров около двайсетина писма”, казва директорът на училището Асен Александров.

По думите му бащата и преди е разлепвал в квартала своите искания и е свикнал така да ролучава това, което иска. „Не му харесваха правилата в първи клас – разлепи целия квартал и приеха детето му. Не му харесваха правилата за прием в детска градина – разлепи цялата детска градина и приеха детето му”, коментира още Александров.

Новото искане на бащата е да бъде уволнена учителка, която е направила забележки на детето му. Бащата твърди, че е упражняван психически тормоз върху детето му.

„Не е имало такъв тормоз, по-скоро имаше тормоз, упражняван от детето му върху другите деца. Ние отговаряме за здравето и живота на всички, затова наша отговорност и дълг е да се съобразяваме и с това изискване. Притеснявам се за себе си и за колегите си. Нечовешко е да се отправят такива заплахи”, казва Кожухарова, срещу която е искането на бащата.

Още по темата гледйте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.