"Категорично не става въпрос за отнемане на книжки", заяви тя

Предложението за по-честите медицински тестове на възрастните шофьори не еофициално. Това заяви в предаването "Здравей, България", председателят на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата Малина Крумова.  

"Това не е изнесено като нещо, което ще се въвежда. Категорично не става въпрос за тестове, които да са свръх това, което вече изисква", обясни тя.

Шофьорите над 60 години - на тестове?

Крумова припомни, че и към момента се изисква медицинско свидетелство за физическа годност на водачите за подновяване на шофьорските им книжки. И допълни, че единственото нещо, което е обсъждано като възможна мярка, е такива тестове да се правят по-често след определена възраст.

НОВИ ТЕСТОВЕ: Възрастните шофьори ще преминават по-често обстойни прегледи

„Такава мярка самостоятелно не може да доведе до намаляване на жертвите по пътищата”, коментира председателката на ДАБД. „Не сме предложили нищо конкретно, защото не сме приключили с анализите. За това искам да успокоя, че категорично не става въпрос за отнемане на книжки. Не става въпрос за забрани, не става въпрос за ограничения”, категорична е тя

По думите й големият проблем в случая са индивидуалните физически особености на самите шофьори.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.