Болницата в Ямбол ще има нов корпус от 10 етажа и ново ниско тяло

27 милиона лева за болницата в Ямбол бяха гласувани в решение на правителството. Парите бяха обещани във вторник, за да се построи нова сграда за областното лечебно заведение. Кабинетът се надява, че до една година Ямбол ще има нова болница. В нея се лекуват 120 000 души от Ямбол и региона, като голяма част от отделенията са единствени за цялата област.

Предвидено е да се построи нов корпус от 10 етажа и ново ниско тяло, където да бъде разположено Инфекциозното отделение. Държавните пари, които ще се налеят в лечебното заведение, ще бъдат отпускани постепенно. Тази година се заделят 8,1 млн. лв.

СНИМКИ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ВИЖТЕ ТУК

Автобуси на близо 40 години превозват деца до училище (ВИДЕО)

„Пази Боже да си болен там. Надявам се в рамките на година да приключите с болницата. От хилядите сгради, започнати и недовършени на времето”, заяви премиерът Бойко Борисов.

„С реализирането на това инвестиционно намерение ще се подобри обслужването на пациентите, условията на труд на персонала, привличането на специалисти и ще направи МБАЛ „Св. Пантейлемон” - Ямбол стабилно лечебно заведение”, коментира министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Правителството отпуска и 20 милиона лева, с които ще бъдат купени нови над 100 училищни автобуса. Те ще заменят най-старите возила, с които в момента децата стигат до училище.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.