Майките са готови на всичко, за да уволнят Бакалова в епизода този петък NOVA.

Трите майки ще се помирят и в общата кауза срещу учителката Невена. Те не си признават истинската причина за омразата си – че и трите ревнуват Симо от нея. Измислят начини да я вкарат в проблеми и да докажат, че не е добра учителка и няма добро влияние върху децата им. Пред директора Масларов, майките ще заявят, че Невена има проблем с алкохола и е на хапчета. Какво ще предприеме иновативният директор и ще успеят ли с плана си майките, ще стане ясно довечера от 20.00 ч.

Наближава премиерата на театралното представление, но Симо пази в тайна какво точно са подготвили. Децата са много развълнувани. Представлението е патриотично-музикално на тема „Будителите“. Оказва се, че Симо и децата са подготвили пърформанс под формата на рап изпълнение: „Върви на майце си в механата, каза Ботев от гората, питат ли ме дей зората“, „Това е Райна княгиня, не ти е няк‘ва монахиня“ и т.н. Децата са във възторг, Симо е доволен. Дори Невена е запалена, въпреки че представлението не отговаря на нейните представи и очаквания. Но как ще реагират всички останали и най-вече майките и няма ли това да е техният начин да се справят с Невена?

Доротея Толева от „Господин Х и морето“: „Като две капки вода“ със сестра си Еми

Невена ще стане още по-близка със Симо и дори ще си признае, че в затвора не е нейно гадже, а друг важен за нея човек. Кой е той и дали Хамелеона също ще започне да споделя с учителката, следва да видим довечера.

Лилавия не се е отказал от своето издирване и ще е все по-близо до Хамелеона, но какво ще направи този път наемният убиец и до кого ще се добере? Всичко това и още много интересни развръзки ни очакват в епизод 10 на „Господин Х и морето“, довечера по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на "Господин Х и морето" във Facebook