Според него насилието е в поредицата се оправдава с необходимостта на сюжета

"Сериалът "Игра на тронове“ може да послужи като добър пример за студентите, които усвояват професията мениджър, каза Брус Крейвън, програмен директор на обучението по мениджмънт в Колумбийския университет в Ню Йорк", предаде БГНЕС.

В продължение на пет години Крейвън успешно използва примери от „Игра на тронове“ в курса си за студенти, дипломиращи се с престижната магистърска степен по бизнес администрация. Той също така е написал книгата "Спечели или умри: Тайните на лидерството в „Игра на тронове“.

Как поредицата „Игра на тронове” се превърна в индустрия за милиони?

"Това е страхотно шоу и достига до хората точно защото залозите са високи - хората или печелят, или умират. Животът ни също е напрегнат - може би в него няма дракони и мечове, но има конкуренция и предизвикателства. Игри на тронове "как да станем по-добри лидери и по-силни личности, както и как да подкрепяме тези, които обичаме", каза Крейвън.

Стивън Кинг се застъпи за финалния сезон на "Игра на тронове"

„Въпреки че в шоуто се случват ужасни събития и насилие, то все още ни учи колко е важно човек да излезе напред и да се посвети на обществото, семейството и колегите си”, добави експертът.

В книгата си Крейвън описва различните "уроци по лидерство" сред героите на хитовия сериал.

Той също така смята, че насилието в поредицата, което критикуват редица зрители, се оправдава с необходимостта на сюжета.

"Да, шоуто е пълно с насилие, но творбите на Уилям Шекспир са също толкова пълни с насилие," обясни той. Така, според Крейвън, сцената на ослепяването на Оберин Мартел в „Игра на тронове“ наподобява сцената на ослепяването на Крал Лир.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook