Момиченцето се нуждае от спешна чернодробна трансплантация

Яна и Явор от град Варна са родители на малката Калина. Тя се ражда на 22 март и през първия месец на своя живот се развива добре. На 28 април обаче Калина получава вътрешен кръвоизлив и спешно я приемат в болница “Света Марина” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва в резултат на липсата на витамин К, а стойностите на билирубин са твърде високи. Тези симптоми показват, че нейният черен дроб и жлъчка не функционират правилно.

След редица консултации с различни специалисти в България и в Германия се потвърждава тежката дианоза - цироза на черния дроб. Цирозата (Фиброза III-IV степен) е в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Според немските специалисти Калина се нуждае от спешна животоспасяваща чернодробна трансплантация, която трябва да се извърши до края на месец юли. Сумата, необходима за операцията, е огромна и семейството няма възможност да я заплати.

Надяваме се с вашата помощ да успеем да съберем необходимите средства в срок! Въпреки сивия живот в болниците, ежедневните изследвания и процедури, болката и непрестанните системи, Калина е изпълнена с желание за живот и не се предава! Всеки ден тя ни дарява с безброй слънчеви усмивки, изучава ни със светлия си поглед, гука и ни говори по своя си начин, и няма търпение да порасне”, пишат Яна и Явор.

АКО ИСКАТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ, МОЖЕТЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.