Случаят е от кв. „Западен парк”

Хулиганска проява нанесе щети на десетки жители на София. Повече от 30 коли само на една улица осъмнаха с нарязани гуми, сигнализираха зрители в рубриката „Моята новина”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Вече има задържан за хулиганската проява, съобщиха от полицията.

Атаката срещу десетки коли е станала в сряда през нощта в кв. "Западен парк". Хора от съседните блокове са подали сигнал, след като чули свистене и видели мъж с качулка и нож в близост до автомобилите си. Полицията е задържала извършителя, 30-годишен и с богато криминално минало.

„Всеки ден имам пътувания. Това е кола, която трябва да пътува постоянно, съпорт и т.н.”, коментира един от потърпевшите – Иван Николов.

Той е един от хората, намерили колата си със срязани гуми. Непредвидената ситуация го е принудила вместо да отиде на работа,  да остане да поправя автомобила си. „В следствие на това, че са ми спукани гуми, търпя загуби за фирмата си. Търпя загуби, че не мога да ходя на работа, не мога да отхвърлям задачите, които са ми за деня”, посочва още той.

Извършителят на престъплението е млад мъж, който е бил задържан, след като хора от съседните блокове го видели с качулка и нож в ръка. „Задържаният е около 30-годишен. Живее в района, с множество криминални регистрации. Осъждан е, има регистрации за кражби, грабежи, наркотици и друг вид престъпления”, заяви гл. комисар Дойчин Дойчинов - началник на Трето РУ-СДВР.„Неговото обяснение е, че е бил много пиян снощи и не си спомня нищо”, посочи още Дойчин Дойчинов.

След като извършителят е срязал по две или три гуми на кола, голяма част от тях останаха вдигнати на крикове. „Не си го обяснявам. Манталитет, безнаказаност, това е”, коментира Иван Николов.

Според застрахователи при такъв тип щети, компаниите покриват между 60 и 80% от стойността на гумите. „Това събитие по "Гражданска отговорност" не се покрива. Трябва да са наясно ползвателите на застрахователни услуги, че "Гражданската" е само когато се отнася за имуществени и неимуществени вреди, причинени от техните действия. В случая трябва да имат „Каско””, заяви застрахователният брокер Георги Поповянски.

Застрахователите предупреждават при подобни случаи задължително да се обадим в полицията и да се направи оглед, за да могат щетите да бъдат признати.

Репортер: Кристиян Попов

Очакваме и ваитесигнали в рубриката ни "Моята новина" ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.