Алекс не се повлиява от химиотерапия и е нужна скъпоструваща операция в Германия

Децата от 112 СУ в София помагат на свой съученик в битката с левкемията. Кампанията „ВСИЧКИ ЗА АЛЕКС” цели да събере пари, за да спаси детето. 12-годишният Алекс е диагностициран с остра прекурсорна в лимфобластна левкемия. За съжаление, детето не се повлиява от химиотерапия и е необходимо извършването на скъпоструваща операция в Германия.

„Искаме да върнем усмивката на Алекс. Искаме да го върнем отново на училище. Искаме да му дадем шанс отново да е на терена с любимия си футболен отбор и да играе с нас в парка. Надяваме се парите да се съберат бързо, за да помогнем на Алекс”, каза майка на съученик на Алекс.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Момиченце с левкемия се нуждае от средства за лечение

Всички негови съученици носят фланелка с надпис „Алекс, ние сме с теб”. За да изразят подкрепата си, децата са написали послания към него в тетрадка, която ще му подарят.

Началният учител на Алекс призова всички да помогнат на момчето: „Искам да му кажа, че той е в моите мисли и там го виждам като един голям и силен мъж, вдигнал Купата на България по футбол. Призовавам хората в цяла България и извън нея да му пожелаят здраве, да го подкрепят с добра дума, със средства, така че това заболяване да остане в миналото”.

„Алекс, ти си едно умно момче със силен характер и аз съм сигурен, че ти ще се пребориш с това предизвикателство в твоя живот. Всички сме с теб, много те обичаме и те чакаме отново сред нас”, каза класният ръководител на детето Тони Вълчев.

Как можете да дарите средства за Алекс вижте ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.