Малката Мими е със Синдрон на Даун

Мария се ражда със Синдром на Даун и слънчевата й усмивка я прави център на света за нейните грижовни родители. Дни преди да навърши 5 години обач - през 2017 г., тя е диагностицирана с остра лимфобластна Б-клетъчна левкемия. Курсът на лечение – химиотерапия, се поема от Здравната каса, но страничните разходи (лекарства, изследвания, консумативи и транспортни) са непосилни за семейството, в което има още едно детенце и работещ само един родител. Но с помощта на приятели и близки, семейството се пребори веднъж.

За съжаление, се оказва, че има рецидив на острата лимфобластна Б-клетъчна левкемия и Мими не се влияе от лечението, прилагано в България. Тя има шанс да бъде лекувана в чужбина – от проф. д-р Пол Шлегел от Университетска детска болница Вюрцбург. За заплащането на лечението ще е нужна помощ от нас. В най-кратки срокове са необходими 120 000 евро за химиотерапия, която трябва да вкара Мими в ремисия. Веднага след това ще трябват още 190 000 евро за трансплантация на стволови клетки. Общата сума е 310 000 евро.
 
От клиниката във Вюрцбург чакат потвърждение за наличната сума, за да изпратят дата и да стартират лечение.

Ако желаете да помогнете на Мими да живее, можете да го направите чрез helpkarma.com или да преведете средства по следната сметка: 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.