Все още няма диалог между ВМРО и „Атака”

Пореден епизод на приятелски огън в коалицията на Обединените патриоти. Втори ден диалог между ВМРО и „Атака” няма. А днес от парламента отсъстваше и самият Волен Сидеров.

„Засега не се очертава коалиционен съвет, защото реално аз трябва да слагам синя каска, а аз не искам да играя ролята на умиротворител”, заяви Валери Симеонов от НФСБ.

Така Валери Симеонов реши и днес да остане чист и дистанциран от напрежението между партньорите си в Обединени патриоти – ВМРО и „Атака”. Някои сравниха напрежението с истински ядрен взрив.

Симеонов: Няма новина около отношенията в малката коалиция

„Натрупва се критична маса. Нали знаете, като ядрения взрив – натрупва се критична маса и избухва. И това е. Ние махнахме синята каска, чакаме някой да я поеме, очевидно нещата остават такива”, посочи Искрен Веселинов от ВМРО.

Въпреки отсъствието на Сидеров от парламента, негови съпартийци се опитват да свалят напрежението, като говорят за изпълнението на управленската програма. Не пречело, че няма диалог.

Каракачанов: Шансът "Обединени патриоти" да оцелеят като коалиция не е голям

„Управленската програма е тази, която е в основата на дейността на трите партии. Така ще продължим да работим, че да устоим ангажимента ни спрямо тези проблеми”, каза Явор Нотев от „Атака”.

В четвъртък Красимир Каракачанов твърдо обяви, че ако на някого не му харесва коалицията, може да я напусне. И се обърна директно към Сидеров. С пожелание за успех, ако тръгне към самостоятелна политическа кариера.

„Това, че съм министър на отбраната, не ми дава основание да се държа, като фатмак. То е въпрос на възпитание. Ако някой не иска, ще използвам една турска поговорка „Зорлем гюзелик йълмаз – насила хубост не става”, коментира Красимир Каракачанов от ВМРО.

Освен, че липсваше в пленарната зала, през целия ден Волен Сидеров не отговаряше и на телефона си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.