Кубрат Пулев заема 10 място в класацията

Тайсън Фюри изненадващо оглави най-престижната ранглиста в свръхтежка категория на професионалния бокс на специализираното списание "Ринг". Тя се прави от 1922 година насам.

Фюри в момента не притежава нито една от големите титли в категорията, но според специалистите това не му пречи да е най-силния боксьор, предаде "24 "часа".

Кубрат Пулев също фигурира в класацията, като заема 10-ото място в категорията. Българинът е официален претендент на Международната боксова федерация за титлата.

Кобрата: Вече водим преговори за мач с Руис през ноември

Втори след Фюри е Дионтей Уайлдър (САЩ), който държи колана на Световния боксов съвет. На трето място излезе мексиканецът Анди Руис-младши, който изненадващо нокаутира Антъни Джошуа и му отне титлите на Международната боксова федерация, Световната боксова организация и Световната боксова асоциация.

Самият Джошуа пада до четвъртото място в ранглистата на най-добрите в категорията. След това се нареждат Дилиан Уайт (Великобритания), Луис Ортис (Куба), Александър Поветкин (Русия), Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) и Адам Ковнацки (САЩ).

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.