Световният номер 2 победи австралиеца Доминик Тийм във финала на турнира

Световният номер 2 Рафаел Надал продължи с тоталната си доминация на "Ролан Гарос" и спечели рекордна 12-та титла от турнира, след като победи австриеца Доминик Тийм с 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 във финала на надпреварата, предаде БГНЕС.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА НА НАДАЛ ВИЖТЕ ТУК

Надал и Тийм се изправиха един срещу друг в решаващия мач за титлата от Откритото първенство на Франция за втора поредна година, като испанецът отново триумфира, макар и този път да даде сет на противника си. 

Снимка: Getty Images

Надал се справи с Федерер и вятъра, отива на финал (ВИДЕО+СНИМКИ)"

"Преди няколко седмици не знаехме какво може да се случи, докъде мога да стигна на Ролан Гарос, беше една много сложна ситуация, радвам се, че всичко приключи по този начин", заяви испанецът Рафаел Надал, след като спечели титлата от "Ролан Гарос" за рекорден 12-ти път в кариерата си.

"Съжалявам за Доминик, ти си един много трудолюбив и дисциплиниран тенисист, един от най-позитивните хора в Тура. Благодаря, че си истинско вдъхновение за всички, които играят тенис. Знам какво е да загубиш, аз също съм губил оспорвани мачове, но продължавай в същия дух и ще дочакаш своя миг. Благодаря и на организаторите, и на всички замесени с провеждането на турнира. Благодаря на моето семейство и моя екип. Преди няколко седмици не знаехме какво може да се случи, докъде мога да стигна на Ролан Гарос, беше една много сложна ситуация, радвам се, че всичко приключи по този начин. Това щеше да е невъзможно без вашата подкрепа. Благодаря и на феновете, които правят този турнир наистина незабравим. Надявам се, че ще мога да се върна отново и догодина", каза Рафа след церемонията по награждаването.

"Трудно ми е да намеря правилните думи, но това бяха две страхотни седмици за мен. Винаги съм, обичал този турнир с цялото си сърце, благодаря ви за подкрепата. Рафа, ти си една истинска легенда на нашия спорт. Надявам се, че ще дочакам момента, в който и аз да спечеля титлата тук", сподели Тийм, който за втора поредна година стига до финала на Ролан Гарос.

Това бе рекордна 12-та титла за Надал от "Ролан Гарос" и общо 18-та от Големия шлем, като той се доближи на два успеха от рекордьора Роджър Федерер. Тийм от своя страна загуби и втория си финал в турнири от голямата четворка. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.