"Радваме се, че управляващите ни чуха за безплатните детски градини и за ДДС-то на книгите", посочи още той

"Един лев субсидия за действителен глас означава фалит на партиите. Затова е нормално, ако ще се променя моделът на финансиране, да бъде нула лева и отворено финансиране - американски тип. Който го иска – да го прави. Ако бъде приет такъв модел, това означава, че всички партии ще станат собственост на олигарсите". Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламентта.

Заради партийните субсидии: Няколко служители на МФ уличени в престъпление

„Днес са първите консултации с фармациите. Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Утре ще има консултаци и с производителите на хляб, брашно и т.н.", допълни представителят на движението Йордан Цонев.

„Радваме се, че управляващите ни чуха за безплатните детски градини. Искаме и финансиране на нови детски градини. Чуха ни и за ДДС-то на книгите, продължаваме с намаляването на ДДС на хляба и на лекарствата“, коментира още Пеевски. 

По-късно депутати от парламентарната група на ДПС проведоха среща с представители на фармацевтичния бранш, на която е обсъдено предложението на партията за въвеждане на диференцирана ставка на Данък добавена стойност (ДДС) за лекарствата.

ПАРИТЕ ЗА ПАРТИИТЕ: Контрапредложения и обвинения в популизъм

„Законите, които се приемат без обсъждане с браншовите организации са най-неустойчивите и най-нетрайните, които често се променят. Идеята на ДПС се одобрява от браншовите организации, като те обърнаха внимание и дадоха фокус върху лекарствата с лекарско предписание. Общо беше съгласието, че ако успеем да постигнем съгласие между браншовите организации, обществото и политиците, ще пристъпим към практически действия и конкретни законопроекти“, обяви лидерът Мустафа Карадайъ.

Той подчерта, че чрез това свое предложение ДПС търси баланс между фискалния и социалния ефект от него. По същата тема от движението ще проведат поредица от срещи, като следващата ще бъде с представители на браншовите организации на хлебопроизводителите. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.