Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи

"Интелектуалното пиратство за България е сериозен проблем, ще продължим с противодействие на този вид престъпна дейност." Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с акцията срещу кабелните оператори. 

„Операцията е свързана с противодействие на интелектуалното пиратство, което за България е сериозен проблем”, подчерта Маринов.

„Колегите си вършат работата съвместно с прокуратурата. Има и представители на Европол“, каза още вътрешният министър.

На този етап вследствие на предприеманите мерки ние сме извън наказателния списък 301 на САЩ по отношение на борба с пиратството, но ме притеснява, че ако не продължим с ефективните мерки срещу този вид престъпна дейност, е възможно пак да бъдем включени в този списък. Това пряко влияе върху всички останали процедури, свързани дори с облекчаване на визовия режим“, допълни Маринов. 

Укривали ли са абонати кабелни оператори у нас?

Той подчерта, че МВР не би следвало да носи отговорност заради спрените доставки на интернет и телевизия за хиляди граждани в страната. „Вината не е в нас, да се обърнат към оператора“, категоричен е Маринов. Той увери, че държавата ни ще продължи с противодействието на този вид престъпна дейност, защото тя дава лош имидж България пред света.

Вътрешният министър обяви още, че е разпоредил и проверка по случая с младежите, които твърдят, че върху тях е упражнено полицейско насилие. 

Младежи твърдят, че са бити от полицаи заради бутафорни оръжия (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.