Нападението е станало в казанлъшкото село Горно Черковище

Oтново случай на непредизвикана агресия. Двама мъже пребиха трети, след спор в магазин. Нападението е станало в казанлъшкото село Горно Черковище и е било заснето от охранителни камери.

Миналата събота Галин влиза в магазина на селото, за да пазарува. Става свидетел на спор между двама братя и продавачката - за бира.

„И аз викам: "Като няма ще я вземеш от големите вериги" и се извърнах на обратната страна. Получавам един удар с глава. Текна ми кръв от носа, издърпах се един метър назад и поисках салфетка от магазинерката, щях да искам и парцал обаче дотам помня оттам нататък нищо, просто нищо”, разказва Галин Черакчиев.

Трима биха мъж в София, откраднаха му колата и чанта с пари

Той е бил атакуван първо с удар в главата, а след това и с юмруци от двамата братя. Мъжът е със счупен нос, кръвонасядания и хематоми.

„Не съм правил никакви спорове, нето пък да псувам, не да обиждам. Не виждам защо трябва да стане това нещо”, добавя Галин.

Това не е единственият случай на насилие в този магазин.

„Аз имам три инцидента тук с роми. Три инцидента, които са много сериозни. Винаги стигаме до полиция, идват да ми се молят да ми се извиняват”, добавя магазинерката.

Четирима са задържани за нападение в автобус на градския транспорт

Бащата на младежите заяви, че децата му са невинни и били провокирани.

„Той го е ударил. За един юмрук сега първо телевизия, полицаи, все едно е имало трета световна война”, казва Смайл Мурджев.

Двамата нападатели бяха арестувани от полицията и ще им бъдат повдигнати обвинения за побоя.

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.