Във вторник гледат мерките им за неотклонения

Четирима души са задържани за 72 часа след нападение в автобус на столичния градски транспорт. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Неизвестни счупиха стъкло на автобус с пътници (ВИДЕО+СНИМКИ)

От там допълниха,  че в момента се води досъдебно производство по случая. Той се разиграл в квартал „Суходол” в събота сутринта в автобус 111. Тогава четиримата мъже са извършили действия, грубо нарушаващи обществения ред. Нападнали са и пътник, който им направил забележка. Нанесли му множество удари по главата и тялото. „Деянието се отличава с изключителен цинизъм – извършителите не преустановили агресивното си поведение и при пристигане на място на служители на  Шесто РУП, като отправили и към тях обидни реплики и заплахи. Същевременно се заканили и на водача на превозното средство с думите: „Ти ще отнесеш всичко! Ще ви избием всичките!“, обясняват от държавното обвинение.

Момичета нападнаха контрольор на градския транспорт в София (ВИДЕО)

Арестуваните са с повдигнати  обвинения.  Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа. Във вторник ще се гледат мерките им за неотклонения. От прокуратурата искат те да бъдат задържани под стража.

Мъж се бори за живота си след бой в автобус от градския транспорт

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.