Близо 6-километрова колона от коли на ГКПП "Кулата"

Километрични опашки от автомобили на граничните пунктове с Гърция. На „Кулата” колоната от коли достигна над 6 километра, а шофьорите чакаха над два часа, за да преминат границата.

Колоната от автомобили на граничен пункт „Кулата” през целия ден беше километрична. Още от ранните часове на деня автомобилите буквално задръстиха  граничния пункт и в следобедните часове преминаването стана изключително сложно, защото се повишиха и температурите, и нервите на шофьорите.

До края на юни ще приключат ремонтите по АМ "Тракия"

 Почивката в Гърция започна с тежък фалстарт за всички почиващи. Часовете на припек на границата объркаха сериозно плановете на пътуващите и вместо на морските вълни, хората трябваше да се радват на всеки метър разстояние, който изминат.

„Един километър - един час и половина – това е безобразие. Съобщават ни, че имало катастрофа, няма никаква организация, абсолютно. Възмутен съм”, казва един от шофьорите.

За да се спасят от горещината, част от хората излязоха от автомобилите си и тръгнаха по горещия асфалт към близките бензиностанции – в търсене на прохлада. „В колата не се диша просто. И преди сме пътували, но за първи път се случва такова нещо – просто това е нещо… аз не мога да го повярвам все още. Сигурно вече час и половина сме по този път”, казва Сузана.

Летни ремонти по магистралите

Тежкият трафик не мина без инциденти. Две коли се удариха в тунела край село Железница.

От граничните власти споделиха очакванията си, че до края на летния сезон във всички почивни дни трафикът ще е с подобен интензитет и колони със сигурност ще се образуват във всички почивни дни.

Репортер: Антон Чавдаров 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.