Максималните температури ще бъдат 34-39 градуса

Ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Максималните температури ще бъдат 34-39 градуса, в отделни райони - и по-високи. Жълтите кодове за опасно високи температури остават и утре за цялата страна.

 

По-късно след обяд над северните и планинските райони ще се образуват купести облаци, на отделни места - и купесто-дъждовни, и ще превали краткотраен дъжд. Възможни са локални гръмотевични бури и градушки.

По Черноморието ще бъде слънчево и горещо. Максималните температури ще са 30-33 градуса. Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, а до полунощ на места ще превали и прегърми.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, а до полунощ на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-североизток, привечер ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29 градуса, на 2000 метра - около 22 градуса.

В четвъртък и петък над много райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Очакват се локални интензивни валежи и градушки. Температурите ще се понижат и максималните в петък ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.