Парламентът окончателно я намали на 1 лв. за глас

„Гражданите неведнъж са заявявали, че имат проблем с високата субсидия. ГЕРБ отговорно и процедурно внесе в Народното събрание предложение. То мина на първо и второ четене и резултатът е 1 лв. за глас от 1 юли”. Това заяви в ефира на "Плюс-Минус. Коментарът след новините" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев по повод окончателното решение на парламента за намаляване на дотацията за партиите.

ОКОНЧАТЕЛНО: Партийната субсидия закова на 1 лев

По думите на депутата от БСП Александър Симов българите са се изказали по тази тема още през 2016 г. на провелия се тогава референдум. „Промяната на правилата в средата на годината, без някаква обосновка, е опит да се удари по опозицията. Това няма да стане. БСП няма пари, не защото е неразумна партия, а защото като всяка организация, която се издържа с тази субсидия, прави разчет на средствата, които постъпват в нея. Всеки наш отчет се проверява от Сметната палата”, каза още Симов.

МФ изчисли колко надвзети субсидии ще връщат партиите

Той допълни, че големият въпрос не е защо БСП няма пари, а откъде ГЕРБ имат. „В един момент се оказа, че ГЕРБ имат тлъста банкова сметка. Как точно са спестени тези средства?”, попита депутатът от БСП.

Маноил Манев му отвърна, че парите на партиите са най-контролираните, най-светлите и най-видните в България.  

Целия разговор по темата във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.