Тя беше избрана за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ по време на Конгреса на партията в неделя

Драмите, които се очакваха да се случат на Конгреса на ГЕРБ, не се получиха. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в ефира на „Здравей, България” по повод на отстраняването на Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията и избора на нея и Тодор Тодоров за членове на Изпълнителната комисия.

ГЕРБ освободи Цветанов от всички ръководни постове (ВИДЕО)

„Това, което вчера показа Конгресът – отношението на Цветанов и това, което премиерът каза, че партията е над всичко, мисля, че се потвърди.  Драмите, които се очакваха да се случат, не се получиха, затова трябва да гледаме напред. Изпълнителната комисия ще бъде колективен орган и тя ще взема решения. Етичната комисия, която ще се формира в сряда, защото тогава ще се съберем, за да я обсъдим, ще бъде много важна, за да можем да преценяваме законовата и моралната страна на нещата”, каза още тя.

„За мен е много важно тази номинация и участието ми в Изпълнителната комисия, защото това е признание не само към мен, но и към моите колеги от област Кърджали, защото аз освен председател на НС и сега член на Изпълнителната комисия, съм и областен координатор и това е признание към избирателния регион, но и отношение към смесените региони, защото в момента и г-н Тодоров, който влиза в Изпълнителна комисия, също е в такъв регион”, заяви Караянчева.

По повод на оттеглянето на Цветанов от всички ръководни постове в партията, Караянчева коментира: „Член на ГЕРБ може да бъде всеки, който споделя принципите и идеите на партията. За мен темата с Цветан Цветанов беше приключена вчера, след като оставката беше гласувана с болшинство и трябва да гледаме напред”.

По повод на слуховете, че Цветан Цветанов е свързан с фирмата „Еврохолд”, която има намерение да купува ЧЕЗ, Караянчева заяви: „Етичната комисия на ГЕРБ, която предстои да се сформира, ще се сезира за всеки сигнал, за да може наистина да се преценяват нещата и като виждаме опонентите колко агресивно работят и какъв черен пиар правят, трябва наистина да се оглеждат нещата, за да не се дават невинни жертви".

Председателят на НС съобщи, че в момента има сигнали за членове на партията в Сандански и в Банско.

„Етичната комисия ще разглежда всеки скандал като отива на място. По един колега от Изпълнителната комисия ще участва в проверката, за да може да се разгледа сигнала, защото понякога сигналите не са верни и може някой на личностна основа да реши да оклевети някой от колегите”, обясни Караянчева.

Целия разговор вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.