Темата коментира зам.-председателят на СОС Николай Стойнев

„Столичната община е направила сериозни инвестиции през последните години и вече близо 90% от автопарка на градския транспорт е подменен, закупени са и нови трамваи. Строи се третата линия на метрото, а до края на годината би трябвало да бъдат пуснати новите станции”. Това заяви в студиото на „Плюс-минус. Коментарът след новините” зам.-председателят на СОС Николай Стойнев.

По темата за заплатите на шофьорите той заяви: „Трябва да кажем, че вече е в ход предизборната кампания, имаме обявена дата за изборите и е нормално да се изостря този политически спор. Много е важно да се знае, че на два пъти през тази година имахме увеличаване на заплатите на шофьорите. То е изключително важно, защото шофьорите заслужават  достойно заплащане. В момента, след двете увеличения брутното възнаграждение е около 2200 – 2300 лв. Факт е, че има дефицит на шофьорите от градския транспорт. Трябва да кажа, че с последните мерки, при напуснали 40 шофьори имаме близо 90 нови. Обърнахме тенденцията и тази професия стана атрактивна.”, каза зам.-председателят на СОС Николай Стойнев. 

Фандъкова: От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“

Новата визия на Борисовата градина също предизвика бурни дебати, главно заради идеята там да се построи нов стадион.  

„Много спекулации излязоха по тази тема. Борисовата градина е знаков обект за София, тя е елемент на градинско-парковото изкуство и няма как да си позволим там да има някаква сериозна намеса, освен облагородяване. Категорично няма да бъде допускано ново строителство, това сме го заявявали многократно”, допълни Николай Стойнов. 

Той направи и коментар за практически започналата вече предизборната кампания и за това и за това дали ремонтът на столичната улица „Граф Игнатиев” ще повлияе на разпределението на силите в ляво и в дясно. Възможна ли е кметска битка между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова?

Трето обществено обсъждане за промяната на Борисовата градина в София

„Факт е че г-жа Манолова е най-яркото острие на БСП, тя се е утвърдила като народен представител в четири парламента. Тя е юрист с доказан опит и знаков представител на социалистите”, добави Стойнев. 

Повече по темата гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.