Тя беше предложена от Вежди Рашидов

Парламентът избра нов член на Съвета за електронни медии. Това е Галина Георгиева. Изборът й беше съпроводен от  нападки между управляващи и опозиция.

Предложението е на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Това стана повод за нов сблъсък между управляващите и опозицията. БСП обвиниха управляващата партия, че се намират в нова колаборация с ДПС и в овладяване на СЕМ.

Парламентът одобри процедурните правила за избор на член на СЕМ

„Изводът е един - Делян Пеевски превзе СЕМ. ГЕРБ и ДПС показаха своята коалиция. И настаниха в Съвета поредния кандидат удобен за Пеевски, удобен за статуквото”, коментира депутатът от левицата Александър Симов.

„Аз казвам, че такова говорене не е опозиционно, а е обидно. Аз съм човек, който не се подчинява нито на онзи, нито на онзи. Не знам какви Пеевски му вървят в главата. Сънища. Аз с Пеевски не си говоря почти, както и с г-н Доган”, пък отвърна Вежди Рашидов.

СЕМ избра Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ

„Това е израз на висша политическа безпомощност. Подобен коментар доказва опитът за измиване на ръцет с Пеевски и ДПС. Правят го обикновено когато имат поредния политически провал”, коментира Велислава Кръстева от ДПС.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.