Той получи 3 гласа от членовете на СЕМ срещу 2 против

СЕМ избра досегашния и.д. шеф на БНТ Емил Кошлуков за генерален директор на обществената телевизия. Трима членове на медийния регулатор гласуваха за него срещу двама, които бяха против.

Концепцията на Кошлуков беше оценена като най-добрата от Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. Другите двама членове на СЕМ - Иво Атанасов и Ивелина Димитрова, предпочетоха визията на Сашо Йовков.

Кошлуков: БНТ е в практически фалит

Преди избора в продължение на два дни от СЕМ бяха изслушани всичките шестима претенденти за поста начело на обществената телевизия.

Концепциите си представиха Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев, след което отговориха на въпросите на членовете на медийния съвет.

В края на април Кошлуков беше посочен от СЕМ да ръководи телевизията до избор на нов директор, след като дотогавашният ръководител Константин Каменаров напусна заради присъда за шофиране след употреба на алкохол. От отчета за състоянието на телевизията, направен в средата на юни по искане на СЕМ, стана ясно, че медията е задлъжняла с 44 млн. лв., а до края на годината сумата може да достигне и 50 млн. лв.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook