„При всеки дарител, първо трябва да бъде описани коректно стойността на дарението и произхода на средствата”, категорична бе Десислава Атанасова от ГЕРБ

"Най-страшното е, че в момента всяка фирма или физическо лице може да си напазарува партия от парламента”, заяви в предаването „Здравей, България” депутатът от БСП Румен Гечев. По думите му тези хора, които финансират тези организации ще определят кой ще влизалистите, ще определят и политиките им, което ще рече, че те ще диктуват дневния ред на парламента.

Десислава Атанасова от ГЕРБ обаче не беше на това мнение. „При всеки дарител, първо трябва да бъде описани коректно стойността на дарението и произхода на средствата”, коментира тя.

Парламентът свали държавната субсидия за партиите на 1 лев за глас (ОБЗОР)

"От миналия ден имаме решение за увеличение на членския внос. Размерът му ще е пропорционален. Най-високият такъв е за евродепутатите и той е 500 лева на месец. Народните представители, министри, областни управители и кметове по 100 лева на месец. Работещите членове на ГЕРБ по 3 лева на месец, а студенти и пенсионери по 0,50 лева на месец", обясни още народният представител от упраляващата партия. Тя е категорична, че не парламентът не може да се противопостави на волята на хората. 

Ще има ли ефект от ветото на президента върху промените във финансирането на партиите?

Двамата коментираха и темата за ратифицирането на договора за покупката на изтребителите F-16. Според Гечев няма гаранция какво ще получи страната ни след 4 години при плащане накуп за сделката. 

Атанасова пък заяви, че договорът  е засекретен."Ние сме на етап, в който има междудържавни подписани споразумения и договори, които са одобрени чрез ратификация от народното събрание", обясни тя. 

Напрежение между президент и парламент заради сделката за F-16 (ОБЗОР)

Целия разговор вижте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.