Преди седмици Пламен Георгиев бе възстановен на работа като обвинител в Спецпрокуратурата

Правителството е назначило бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е било взето на закрито заседание на 9 август. Със същото решение от длъжност се освобождава досегашният консул във Валенсия Цветелин Цолов. Той става консул в Барселона

Пламен Георгиев пред NOVA: Има заплахи за живота ми отпреди „Апартаментгейт” (ВИДЕО)

Пламен Георгиев заяви официално желанието си да се оттегли като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли. Още същия ден оставката му бе приета от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София. Проверка на НАП показа, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто.

ВСС възстанови Пламен Георгиев като прокурор в Спецпрокуратурата

Дни, след като Пламен Георгиев бе освободен от КПКОНПИ, Висшият съдебен съвет се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в Специализираната прокуратура. Той обаче няма да работи в нея, защото Министерският съвет е взел решение да го прати на дипломатически пост. 

Консулската служба във Валенсия действа на територията на испанските автономни области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Във Висшия съдебен съвет нямаха информация за новото кариерно развитие на Георгиев. Очаква се в началото на септември той да подаде молба и отново да напусне Спецпрокуратурата.

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес