Пред лечебното заведение, в което е настанен Мартин Трифонов, тази вечер има протест

Протест пред болницата в Сливен, където е настанен обвиненият за убийството на 7-годишната Кристин. Над 100 души изразиха своето недоволство. Те се събраха с настояване Мартин Трифонов да получи максимална доживотна присъда без право на помилване. Майката на Кристин също беше сред протестиращите. Всички те се надяват за възмездие и, че правосъдието няма да толерира подобни зверски случаи на насилие. Протестът на хората продължи близо два часа. 

„Единственото основание всички да сме тук е присъдата да бъде до живот, нищо повече не искаме, трябва да има справедливост.  Не да мълчим”, заяви майката на Кристин.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста, а в Сливен почетоха паметта на Кристин (ОБЗОР)

Екип на NOVA успя да разговаря с медиците, откарали момиченцето до болницата.

В отговор на обвиненията на близките на Кристин д-р Недко Димитров признава, че не могъл да се справи със силната емоция на бабата на момиченцето.

„Тя се държеше абсолютно неадекватно. Не само, че не съдействаше, а дори и пречеше при преглеждането на детето”, каза д-р Недко Димитров.

Близките на убитото дете в Сотиря обвиняват и медиците за смъртта му

Лекарят признава обаче че не е спазил медицинския стандарт. „От линейката, това, което ние можехме и трябваше да направим е да включим венозен източник, да включим банка с противошокови. Не винаги тези правила могат да се спазват точно, както са написани. Основното е несъдействието на бабата. Тя беше в една емоционална криза, за което я разбирам. Само с викове и писъци не стават нещата”, допълни д-р Димитров.

Срещу спешния медик в момента тече проверка заради твърдения на близките на 7-годишната Кристин. Лекарят обаче вярва, че е направил най-доброто в случая.

Двайсет и шест минути. Толкова време е отнело на екипа на Спешна помощ да транспортира 7-годишната Кристин от с. Сотиря до настаняването ѝ в шокова зала в сливенската болница.

„Тежко беше, но каквото трябваше, сме го направили с екипа”, каза шофьорът на линейката Стоян Атанасов.

От Виктория до Кристин: Можеха ли да се избегнат трагедиите?

Резултатите от вътрешната проверка в Центъра за спешна медицинска помощ ще покажат адекватно ли е действал екипът, който се е отзовал на случая в с. Сотиря.

Репортери: Мира Безус, Георги Манев 

 
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.