Говори бившият съпруг на убитата телевизионна водеща от Русе

Жестокото убийство на 7-годишната Кристин отново постави на дневен ред дебатите за отпадането на съкратеното съдебно следствие. Чрез него, извършителите на тежки престъпления, които признават вината си, получават с 1/3 по-ниски присъди и така избягват доживотния затвор. Дискусията по тази тема започна още в края на миналата година след убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе. През пролетта убиецът Северин Красимиров призна вината си и бе осъден на 30 години затвор. В деня на процеса близките на Виктория отново заявиха, че е нужна промяна в закона, когато се касае за много тежки престъпления.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста (ОБЗОР)

 „Тежката дума не е на закона и на прокуратурата. Тя е на обществото. Освен законодателните промени, които бяха предложени, трябва да се работи върху възпитанието на тези хора. Наказанието е постфактор след случилото се. Трябва да мислим за нашите деца в дългосрочен план. Това нещо ще продължи да се случва, а не трябва. Така бившият съпруг на убитата Виктория Маринова коментира в ефира на „Здравей, България” зверското убийство на Кристин.

СЛЕД УБИЙСТВОТО НА КРИСТИН: Налагат ли се промени в Наказателния кодекс?

През май Свилен Максимов представи набор от законодателни промени пред народните представители. „Резултат от срещата имаше, но за съжаление нещата не са финализирани. Ако тези промени бъдат приети, близките ще усетят справедливост, но болката си остава.

След проведената среща с депутатите с NOVA се свързаха роднини на жертви и от други градове. Те заявиха, че са готови да направят подписка с искане промените да влязат в сила. Вероятно тя ще бъде внесена в Народното събрание през септември.

Репортер: Наталия Йорданова 

 
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.