„Никой не й е оказал първа помощ", твърди майката на убитата Кристин

„Никой не й е оказал първа помощ. Дори, капка въздух никой не й е дал”. Това заяви пред NOVA майка на жестоко убитата в сливенското село Сотиря 7-годишна Кристин - Гергана Драгиева.

ДНК проба потвърди: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Повдигнаха три обвинения на задържания Мартин Трифонов

„Не й пипнаха ръчичката, дори не й пипнаха гърлото. Не й пипнаха сърчицето, а тя дишаше и викаше: „Бабо, гушкай ме”. До последно бяхме сами в линейката и виках, но те дори не спряха линейката, някой да се качи до мен”, каза бабата Милка Георгиева. И показа снимка на внучката си: „Това е нашата внучка, това е нашето слънце, което няма да се върне”.

„Човекът, извършил убийството, не трябва да умира. Той трябва да се мъчи доживот”, категорична е майка на убитата Кристин.

NOVA потърси за коментар лекарите от Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен. От там отказаха коментар, тъй като вървяла проверка.

А докато тече проверката в Спешна помощ, на по-горните етажи в болницата, под засилена полицейска охрана е 21-годишният Мартин Трифонов. Повдигнатите са му три обвинения. Той ще отговаря за блудство, изнасилване и убийство в присъствието на служебен защитник – адвокат Димитър Димитров.

 

"Изразява съжаление за стореното от него, осъзнава, което е извършил. Дава подробни обяснения. Много добре осъзнава, какво е извършил. Наясно е с всичко. Интелигентно момче е. Учил е до 11 клас и е наясно с всичко, което е сторил. Не е употребявал наркотици. Алкохол в умерени количества. В такива моменти, всеки си изгражда защитна теза", каза той пред NOVA.

Майката на задържания Мартин пред NOVA: Синът ми е невинен, криеше се от полицаите от страх

При искане от прокуратурата на постоянен арест, защитата на Трифонов нямало да обжалва. Ако, обаче, Мартин Трифонов поиска съкратена процедура и признае вина, то той със сигурност няма да е в затвора доживот, а максимум 30 години.

Трифонов все още е в болницата в Сливен под охрана, след като беше прострелян при задържането. 

В понеделник в Сливен е обявен ден на траур в памет на убитото дете.

Предстои в понеделник Окръжният съд в Сливен да разгледа мярката за неотклонение на Мартин. Ако той не може да стане от болничното легло, магистратите са готови да отидат при него.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.