"Между чука и наковалнята съм. Която и да е майка, все пак, се двоуми - дали да бяга или да го предаде", каза тя

Майката на 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен в изнасилване и убийство на 7-годишно момиченце, му е помогнала да си събере багажа и да избяга в гората над село Сотиря. Тя твърди, че синът й е невинен и че е се е криел, защото се страхува от полицаите. Мартин е в болница под засилена полицейска охрана.

Повдигнаха три обвинения на задържания Мартин Трифонов

В деня на убийството Мартин е бил с приготвен куфар с дрехи. За всеки случай, ако полицията го потърси. „Той дойде при нас, да, това е вярно. Аз му дадох храна, но тя остана тук. Той ми каза, че бяга от полицията, защото го е страх от тях”, каза Стоянка Стоянова - майка на Мартин.

Пред NOVA майката на обвиняемия за жестокото убийство Мартин не признава да е знаела, че синът й е извършил чудовищното деяние, докато му давала тайно храна. „Той вкъщи сутринта пиеше кафе, нямаше буйства. Кротко, мирно, отиде, пазари”, каза още тя.

Паника в село Сотиря след зверското убийство на 7-годишно дете

Според Стоянка синът й не близвал алкохол и не доближавал наркотици.

„И едното съм, и другото съм. Между чука и наковалнята. Която и да е майка, все пак се двоуми - дали да бяга или да го предаде. Значи с две думи - аз го предадох. Значи той вече мене ще ме намрази”, каза тя.

7-годишно момиченце е изнасилено и пребито до смърт в сливенско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Когато бил в началното училище, Мартин се наложило да живее само с баща си, защото семейството се развеждало. Мъжът понякога го биел. След това починал. „Доколкото знам, баща му го караше да работи, да му носи пари на него”, каза още майката на Мартин.

Тя не може да повярва, че той е способен да изнасили и убие дете. „Той, ако е говорил с мен, че е направил нещо с дете, аз ще знам”, каза тя.

Какъв е психологическият профил на предполагаемия убиец на детето в Сотиря?

Мартин рисувал. Основно женски фигури. Според майка му - занимавал се и с бойни спортове.

Запитана какво би казала на майката на това 7-годишно момиченце, тя отговори: „Да вземе ДНК”.

ЕКСКЛУЗИВНО: Хванаха предполагаемия убиец на детето в Сотиря

В Сотиря познават 21-годишния мъж основно като крадец на дребно. Където и да се хванел на работа, изчезвали вещи. Бил свадлив и агресивен, хората в селото изпитвали страх от него.

„Трябва да се звъни на 112, защото този нещо казал, онзи нещо казал. Няма нищо сигурно, няма нищо подплатено”, каза кметът на село Сотиря - Димчо Георгиев.

В понеделник е обявен ден на траур в община Сливен.

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна три обвинения на задържания за тежкото убийство на дете в Сотиря Мартин Трифонов – за блудство с малолетно лице, за изнасилване на непълнолетно лице и за убийство по особено жесток и мъчителен начин на непълнолетно лице. Обвиненията на Мартин Трифонов са повдигнати в присъствието на служебен защитник.

Предстои в понеделник окръжният съд в Сливен да разгледа мярката за неотклонение на Мартин. Ако той не може да стане от болничното легло, магистратите са готови да отидат при него.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.