Инцидентът станал край Горна Оряховица

Детска игра доведе до трагедия в Горна Оряховица. 10-годишно момче се удави в изоставена фабрика за варови разтвори. Три деца са се къпели в коритата за гасене на вар, пълни с дъждовна вода, когато едното потъва.

10-годишният Максим излиза от дома на баба си и дядо си, вчера по обед. С още две деца се срещат на изоставените варови басейни в края на горнооряховския квартал „Калтинец”. Детето се отглежда само от баба си и втора майка. „Казал на втората си майка да търси баба си и дядо си. Дядото отива за кафе, мен ме няма и се хващат с още две момчета и отиват на това място. Сама го гледах с дядото. Майка му по Холандия без да се обади, баща му в затвора”, сподели бабата на удавилото се дете Валя Илиева.

„Някой казват, че го е бутнал, някой казват,ч е сам се е хвърлил, но на мен не ми се вярва. Той го е страх”, добави втората му майка Светла Стоянова.

Ученик се удави в река Янтра

Достъпът до изоставените варови басейни е свободен. Заради инцидента от община Горна Оряховица направиха проверка на място. Издирва се собственикът на терена. „Имотът със сигурност не е общински. Имотът е частен. Извършва се проверка, на кого се води, а това отнема време. Трябва да се провери на плана, да се извършат допълнителни проверки, за да се установи, на кого е собственост. След което можем единствено да дадем предписание, да обезопасят имота, за да не се допускат други такива инциденти”, коментира Веселина Енчева,  юрисконсулт в Община Горна Оряховица.

NOVA научи, че фирмата собственик е със седалище в град Перник. От управата й отказаха коментар. За случая научили от нашето обаждане. А, що се отнася до инцидентът, от Окръжна прокуратура, обясниха че е образувано работно досъдебно производство за причиняване на смърт, но все още разследването било в начална фаза и не било ясно дали е бутнато детето.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.