Дрогата е намерена в естествени кухини във вратите на автомобил

Откриха близо 20 кг хероин за над 1 300 000 лева  на ГККП „Капитан Андреево”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Наркотичното вещество е намерено в естествени кухини във вратите на автомобил с немска регистрация, управляван от немски гражданин на 59 години. Мъжът пристигнал на граничния пункт вечерта на 19 август, на влизане от Турция. При щателна митническа проверка, в една от задните врати на автомобила и под кората на вратата на багажника, са открити общо 38 пакета, обвити с бежово тиксо. Те съдържали бежово прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагирало на хероин. На 24 август, като съпричастен към трафика е задържан и 42-годишен турски гражданин.

Снимка: МВР

На летището в Барселона задържаха мъж с кокаин, скрит под перуката (ВИДЕО+СНИМКА)

На 59-годишния мъж му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. В сряда Окръжната прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо 42- годишния. За горепосочените престъпления се предвиждат наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от 200 000 лв. до 300 000 лева.
Преди около месец на съвместен брифинг ръководствата на ОДМВР-Хасково, Агенция „Митници“  и Окръжната прокуратура отчетоха поредица от успешни акции, при които след разкриване на наркотичното вещество на митническия пункт, се провеждат оперативни действия, които водят до разкриване на получателя на пратката.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.