Това реши спецсъдът

Шестима от задържаните за телефонни измами остават зад решетките, един е под домашен арест. Днес стана ясно, че един от обвинените ало-измамници се издирва.

Съдът прецени, че шест от обвинените за участие в организираната престъпна група има опасност да извършат ново престъпление. Този, който остава под домашен арест е осъждан отдавна и е реабилитиран. Нямало опасност и да се укрие, защото е бил намерен на адреса, който е посочен. За глава на организираната престъпна група се смята най-възрастният обвиняем - Димитър Серафимов - Kелеша. В групата се смята, че е участвал и неговия син Васил, по прякор “Малкия келеш”. А от прокуратурата разказаха, че той има профил във Facebook, където се е написал “Васко Богатия”. Адвокат изрази критика към събраните доказателства - че голяма част са свидетелски показания на полицаи. Защитникът не вижда проблем и в това, че са открити ценности, скрити в тайник.  От своя страна от прокуратурата аргументираха, че като доказателство са документирали телефонни измами. Чуйте още от защитата и прокуратурата.

Мащабна акция срещу "ало" измамници в Левски, има арестувани (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Не можем да приемем като чиста монета показания на полицаи, защото те в крайна сметка са заинтересовани лица, все пак трябва да се съберат доказателства по друг начин и по друг способ. Единственото доказателство, за което прокуратурата се е хванала, е показания на свидетел със скрита самоличност, този свидетел казва, че моите подзащитни имали навика да си обръщат парите, спечелени по този начин, в злато - дупчат ги и ги крият. Аз пак ви казвам - радвам се, че не е казал, че купуват перални и бойлери, защото щеше да ми е много забавно да видя как влачат”, коментира адвокатът на обвиняемите Владимир Радев.

АКЦИЯТА СРЕЩУ "АЛО" ИЗМАМНИЦИ: Откриха тайник със златни пендари (ВИДЕО)

„Измамите, за които имаме доказателства и са привлечени обвиняемите, са три - две бяха предотвратени благодарение на усилията ни с полицията. Като цяло една от измамите е на стойност 11 хиляди евро, другите две са за по 2000 лева на човек”, заяви Евгения Деянова, наблюдаващ прокурор.

Намерените накити от прокуратурата били наследени според защитата. Странно е и според адвоката, че от прокуратурата не са посочили чии са луксозните автомобили. Откога е действала престъпната група, все още не е категорично ясно и трябвало да се конкретизира в хода на разследването.

„Ало мафията”: Съдът решава дали задържаните от град Левски да останат в ареста

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.