Рано или късно той ще играе за това, заяви още Плевнелиев

„Президентът Радев иска изпълнителната власт. Рано или късно той ще играе за това”. Това заяви в предаване „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Росен Плевнелиев, президент на България (2012-2017).

Той коментира острите критики отправени от страна на президента към изпълнителната власт в първия ден след лятната ваканция на парламента.

Новият сезон в НС започна с остра политическа престрелка

„За пръв път от началото на мандата си, а вече минаха три години, президентът Радев стъпи в българския парламент. Три години той го игнорираше, отнасяше се към народни представители по безобразен начин, като не ги допускаше до събития. Най-после, усещайки, че чистият популизъм с много думи и никакви дела, няма да сработи, а той се бори за властта, го принуди да отиде и да покаже някаква форма на уважение към Народното събрание”, коментира Плевнелиев.

Според него речта на Радев е била „изпъстрена с много квалификации и никаква конкретика”.

„Той не може да посочи една негова конкретна идея, един негов конкретен резултат. Общи приказки!”, заяви Плевнелиев. „Отиде в парламента предизборно, за да даде своята заявка, че ще играе силно и мощно, президентската институция му е тясна”.

Радев: България продължава да губи своето най-ценно богатство – хората

„На държавния глава му отива да има позиция по всеки един от въпросите, да критикува, но той е държавен глава и на ПП ГЕРБ, както на всички българи”, заяви още Плевнелиев. „Радев е част от властта. Той се дистанцира от нещо, което е. Понеже не му е интересно, ще видим началото на тази „генералска битка””, каза Плевнелиев. И допълни, че рано или късно Румен Радев ще играе за изпълнителната власт.

„Радев отвори въпроса за това, че може да има собствена политическа партия, че може да бъде подкрепен от независими кандидати или той да подкрепя независими кандидати. Друг е въпросът колко независими изобщо са кандидати като Слави Трифонов или Мая Манолова”, заяви още Плевнелиев. 

Борисов: И без „Фолксваген”, направихме си огромна реклама (ВИДЕО)

Той коментира и битката с Турция за завода на „Фолксваген”.  

„Докато няма подписан договор, битката не е загубена. Продължаваме да бъдем в играта”, заяви Росен Плевнелиев. „На 9-ти концернът „Фолксваген” ще обяви новата си визия, новите си продукти, новата си стратегия. Говори се за пълно преначертаване. Ще бъдем там и ще имаме отново възможност да говорим с ръководството на компанията”.

„България играе по правилата на ЕК, Ердоган не играе по никакви правила”, заяви Плевнелиев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.