Румен Христов държи за кмет на София да бъде подкрепена Йорданка Фандъкова

„Възможно е на места да имаме коалиция с "Демократична България" и ВМРО. Там, където те работят добре”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” председателят на СДС Румен Христов.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Фандъкова за кандидатурата си за нов мандат

„Много държа да подкрепим Йорданка Фандъкова за кмет на София надявам, че софийската организация ще вземе такова решение. Те имат такава нагласа”, обясни още Христов и допълни, че следващата седмица ще стане ясно дали настоящият градоначалник на столицата ще получи подкрепа от партията.

Лидерът на СДС заяви още, че с ГЕРБ отиват към постигане на договореност за истинска коалиция, която ще бъде регистрирана в ОИК. „Вярно е, че битката ще бъде много интересна и много трудна. Кандидатът, който беше представен от страна на левицата Мая Манолова не е за подценяване. Сблъсъкът отново ще бъде ляво-дясно. Смятам, че София трябва да запази характера си на дясно управление”, коментира Христов.

ГЕРБ и СДС започват поредица от срещи за местния вот

Той допълни, че в Монтана партията отново ще има коалиционно споразумение с ГЕРБ. Там за нов мандат ще бъде подкрепен настоящия градоначалник.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.