Фолкпевецът още не е приел предложението за градоначалник на Свиленград

Попфолк певецът Милко Калайджиев, шоуменът Слави Трифонов и дори президентът Румен Радев са част от имената, които влязоха в кметската рулетка.

Три седмици преди кампанията посланията стават все по-силни, а кандидатите за кметския стол по места-  все по-пъстри. Оказва се, че попфолк певецът Милко Калайджиев е получил номинация за кмет от общинската организация на ДПС в Свиленград.  Очаква се тя да бъде одобрена и на централно ниво. „Аз не съм казал да, преди всички избори си викам „Абе, що не взема да стана кмет” и после се отказвам и си казвам рано е. Може тази политическа партия да ме е издигнала, но аз не съм казал „Да”. Това е много важно, даже някой каза, че съм член на ДПС.  това, че една партия ме подкрепя нищо не значи”, коментира фолкпевецът.

Нови словесни престрелки между президент и управляващи

И докато певецът все още се чуди дали да замени сцената с кметския кабинет, на преден план излизат още интересни имена. Във ВОЛЯ, например, вътрешното гласуване кого да номинират за кмет на столицата било оспорвано. „Примерно има издигнати кандидатури за Румен Радев, за Слави Трифонов, но няма нито един глас за Мая Манолова. Това е троянският кон на ГЕРБ в битката, защото поставя БСП в много неизгодна позиция да не могат да издигат друг кандидат от БСП в София”, коментира лидерът на партията Веселин Марешки.

Нестандартната идея за номинация на президента за кметския стол в София, той обясни така: „Той казва аз като президент съм с орязани функциите, нищо не мога да направя и ние просто му казахме, че най- прекият път е да се кандидатира за кмет на София, както направи навремето Бойко Борисов”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.