Тя е удушила съпруга си в банята след семеен скандал

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната В.Х. за това, че на 13 януари в пловдивското село Труд е умъртвила умишлено 73-годишният К.Х..

Оставиха в ареста обвинените за убийството в столичния „Изгрев”

Те били съпрузи, но отношенията между тях били влошени от много години. Двамата живеели в с. Труд една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства. На 13 януари по обяд обвиняемата попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на К.Х., негови съседи и приятели. На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това К.Х. влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който К.Х. грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази.  В този момент мъжът изпуснал налъма и счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Словесният спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата В.Х. успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.  С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите.

75-годишният мъж, обвинен за жестокото убийство в Кюстендил: Стана неволно

На 14 януари обвиняемата отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се. Същия ден приятели на К.Х. го  потърсили в дома му и го открили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията.

По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза, според която причината за смъртта на К.Х. е удушаване. Спрямо обвиняемата В.Х взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си