Според него случаят е изключение

Спортният министър Красен Кралев коментира скандала с починалия български боксьор в Албания. „За мен това си е чисто престъпление – криминална проява, крадене на чужда самоличност и явяване с нея. Това е извършено от починалия боксьор. Тук има няколко въпроса, които сериозно трябва да се разгледат. Те не могат да се коментират в детайли преди да е приключено разследването в Албания”. Това коментира в предаването „Здравей, България” той.

Починалият на ринга в Албания български боксьор се оказа с чужда самоличност

Според него трябва да се изясни здравословното състояние на Борис Станчов, както и каква е била причината за смъртта му. „Другият въпрос е кой е бил преглеждан? Исус или другия състезател. Ние ще извършим проверка”, каза спортният министър.

Според Красен Кралев случаят е изключение и такова нещо не се е случвало досега. Той допълни, че трябва да се види какви са били мотивите за смяната на самоличността. Според него починалият може да е имал някакви проблеми, излизайки извън България преди това. „Трябва да се провери дали има криминално минало. Има много работа, която разследващите трябва да свършат. При всички случаи имаме неприятен прецедент”, коментира той.

Как починалият в Албания български боксьор се е състезавал с чуждо име?

В студиото на „Здравей, България” гостува и Тайбе Юсеин, която преди няколко дни спечели сребърен медал от Световното първенство по борба. „Исках да дублирам златото от миналата година. Радвам се, че успях да спечеля квота. В същото време е трудно, когато си постигнал целта си, да продължиш да се бориш и печелиш”, сподели тя.

Боркинята допълни, че й предстои подготовка за европейско първенство и други турнири.

Целия разговор гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.