Шофьорът на колата остава в изключително тежко състояние

Арест след катастрофата, при която загинаха младежи на 16 и на 19 години. Полицията задържа баща, който преотстъпил колата на сина си, въпреки че няма книжка. 

Неправоспособният шофьор предизвика тежкия инцидент вчера в Пловдив. Втората жертва на катастрофата беше открита часове по-късно в река Марица близо до мястото на катастрофата. По първоначална информация 

Колата се е блъснала в уличен  стълб с над 100 километра в час. Шофьорът е в болница с опасност за живота. Очакват се резултатите от пробите за алкохол и наркотици. от началото на годината, само в Пловдив, предадените на съд заради шофиране под въздействието на наркотици, са 200 души.

 

Две момчета загинаха след удар на шофьор без книжка в стълб

„Движили са със скорост, значително над  допустимата за града. Информиран съм, че километражът е спрял на над 100 км/ч”, допълва обвинителят. 

„Тенденцията е към увеличаване на пътнотранспортните произшествия в Пловдив. До септември на съда са предадени над 200 души, управлявали автомобили след употреба на наркотици”, посочи още окръжният прокурор. 

„В случая с тежката катастрофа в Пловдив има множество нарушения. Видно е, че скоростта е била висока. Тези момчета, които са изхвърчали, са седели отзад и са били без колани”, каза Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

„Тези инциденти се случват първо заради неадекватно законодателство, второ – заради симулация на контрол, трето – заради абсолютно пробит административно-наказателен процес. Няма адекватни наказания и глоби”, обобщи Милчев.

Водачът на автомобила остава в изключително тежко състояние, а другият пострадал е без опасност за живота. 

Целия разговор гледайте във видеото по-долу.
 
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.