След разследване на NOVA бяха задържани 10 души, като 8 от тях са част от престъпната група, а двама са "мулета"

След разследване на NOVA - босове на „ало” мафията са в ареста. В сряда службите атакуваха домовете на измамниците във Ветово. Задържани бяха 10 души - 8 „ало” изнудвачи и 2 "мулета". Очаква се днес специализираната прокуратура да реши на кои от задържаните да бъде повдигнато обвинение.  Акцията е след разследването на Тина Ивайлова, която успя да проследи групата телефонни измамници -  от Румъния до техен тайник. Те използвали брутални методи на заплаха.

 

След разследване на NOVA: Арести на "ало" измамници във Ветово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Стана ясно, че един от измамниците - Христо Пожарникарят, е задържан зад границата на път за Румъния в опит да напусне страната. 

Според главният секретар на МВР Ивайло Иванов обзавеждането в къщата му е впечатляващо. От източници на NOVA  се разбра, че Христо е един от най-хитрите „ало” измамници. Той сам си е намирал  „мулета” и е пишел сценариите за телефонните измами. Баща му обясни, че Христо Пожарникарят  се е занимавал с търговия с парфюми. Купувал ги от Гърция и ги продавал в Румъния.  Главният секретар на МВР потвърди за NOVA, че част от бизнеса с телефонните измами е изнесен точно в тези две държави.

В сряда зам.-главният прокурор Иван  Гешев съобщи, че са доказани 6 случая на телефонни измами, извършени от групата. При акцията във Ветово бяха намерени 400 грама тротил, оръжие, сим карти и телефони. Групата е участвала в два емблематични случая на телефонни измами. Единият - на възрастен мъж от София за 130 000 лв. Вторият - на 11-годишно дете от Стара Загора, което  предостави на муле около 44 000 лв.

Информация: Тина Ивайлова, Наталия Йорданова 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.