Темата коментират рекламистът Теодор Михайлов и журналистът Михаил Кръстев

„Българите не могат да бъдат окачествени като расисти. Поне не в цялост. Тези заглавия в английската преса бяха доста пресилени. Особено на фона на случилото се на националния стадион, където хиляди запалянковци гледаха мирно мача, докато много малко от тях провокираха по някакъв начин ситуацията. Да кажем на този фон, че цяла една нация е расистка, при положение няма такива данни и емпирика, е силно пресилено”. Това коментира в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” журналистът Михаил Кръстев.

СЛЕД СКАНДАЛНИЯ МАЧ С АНГЛИЯ: Докъде ще стигне напрежението в българския футбол?

Според рекламиста Теодор Михайлов една държава е расистка докато не вземе мерки срещу такива прояви. „Аз си представям мерките така – абсолютно всички, които влизат на стадионите, да бъдат регистрирани”, каза още той. Михайлов е категоричен, че не може всяка седмица в София да има „малка гражданска война”.

Той допълни, че има приятели, които са ставали жертви на расистки прояви.

Задържаха шестима фенове за расисткия скандал (СНИМКА)

„Една много малка част от българското население споделя подобни позиции”, каза още Михаил Кръстев.

А Теодор Михайлов е на мнение, че степента на цивилизованост на една нация зависи от това дали държавата взема мерки срещу прояви на насилие и расизъм и не може да се толерират фашизирани агитки.

ВСИЧКО ЗА РАСИСТКИЯ СКАНДАЛ ЧЕТЕТЕ ТУК

Британската преса: „Срам за София!”, „Неудачници!”, „Жалки и окаяни!” (СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.