Във вторник шефът на БФС подаде оставка

Расистки скандал, съкрушителен разгром и оставка за шефа на Българския футболен съюз (БФС). Това са резултатите от мача между България и Англия. Националите ни загубиха с 0:6, а във вторник водеща за британските медии е новината за расизъм и нацистките поздрави сред българската агитка.

Борисов за акцията в БФС: Планирана е отдавна (ВИДЕО)

Темата коментираха в ефира на „Здравей, България” Едуард Папазян от вестник „24 часа” и футболният треньор Велислав Вуцов.

„Проблемът е във властите. Ние нямаме нормален стадион, на който пропускателният режим да е качествен. Тези хора са известни отдавна. Знае се, че са свързани с хулигански прояви. Трябваше да е ясно, че ще направят нещо”, заяви в ефира на „Здравей, България” Едуард Папазян, завеждащ отдел "Спорт" във вестник „24 часа”. По думите му расизмът в Англия е изключителен проблем. „30 минути продължи пресконференцията на треньора на англичаните преди играта. 2 минути се говореше за футбол и 28 минути се обсъждаше кой какви обиди е чул по свой адрес. Проблемът с расистките нападки е световен. Първо, англичаните вдигнаха шум, после се намеси УЕФА, късно вечерта във вторник се намеси и ФИФА”, поясни Едуард Папазян.

Борислав Михайлов подаде оставка, полицията влезе в БФС (ОБЗОР)

„За мен всичко е организирано предварително. Мачът беше сложен на мониторинг и затова беше гледан под лупа. В тази игра расизмът беше в пъти по-малко в сравнение с други. Има правила, които трябва да се спазват. Не знам как никой не се сети, че ще има санкции за националния ни отбор. В момента този случай ни разсейва от всичките други проблеми, които има в българския футбол”, каза още футболният треньор Велислав Вуцов.

Борислав Михайлов няма да подава оставка

На въпроса правилно решение ли е оставката на Борислав Михайлов, Вуцов заяви „Всичко се хвърля в неговата градина. Има Изпълнителен комитет, който взима решения и Михайлов не може да прави, каквото и да било сам”.

Според Едуард Папазян премиерът е убедил Михайлов, че някой трябва да поеме отговорност и да отнесе последствията.

Британската преса: „Срам за София!”, „Неудачници!”, „Жалки и окаяни!” (СНИМКИ)

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.