През второто тримесечие на тази година бизнесът с незаконни тютюневи е паднал до 3,4%

Спад в контрабандата на цигари отчитат тютюневите компании у нас. През второто тримесечие на тази година бизнесът с незаконни цигари е паднал до 3,4%.

За същия период на миналата година контрабандата е била 4,7на сто. Този близо процент надолу е увеличил значимо приходите в бюджета, заяви Мила Маречкова от „Бритиш американ табако”. „Сумата, която е влязла в хазната заради намалената контрабнда на цигари е близо 30 млн.лв”, уточни тя.  Според премиера Бойко Борисов спадът на нелегалния бизнес с цигари и увеличаването на приходите дава възможност да се инвестира в инфраструктура.

Иззеха нелегални цигари за над 3 милиона лева в София (СНИМКИ)

„Най-лесния начин да се изкарат пари, черни пари е от контрабандата на цигари. Влиза тира за един ден са разпродадени по пазарите - 300 хиляди евро черни пари които развращаваха цялата политическа класа, съдии прокурори полицаи граничари митничари. Помните ги имената на колко много знайни и незнайни герои. Това тотално видеонаблюдение и политическа воля и на прокуратурата и на службите мисля, че дава своя резултат”, коментира Бойко Борисов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК