Темата коментират журналистътите Петьо Блъсков и Георги Неделчев и PR експертът Нидал Алгафари

„Тези избори не се различават много от предишните. От една страна са радост, от друга – мъка. Тенденцията в света е все по-малко хора да гласуват. Тази тенденция очевидно се развива и у нас”. Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” Петьо Блъсков, главен редактор на в. „Труд”.

„Това, че хората се демотивират да гласуват, се дължи донякъде на това, че вече във всяка махала има партия. Всички тези партии нямат никакво лице, те нямат доктрина, нямат философия, нямат перспектива – нямат нищо от онова, което се нарича политика. При тях тези неща не съществуват. Това важи дори и за най-големите партии”, каза още Блъсков.

ЕКСКЛУЗИВНО: Как се купуват и продават гласове в Горна Оряховица? (ВИДЕО)

„Крилатата фраза „Исках да гласувам, но нямах желание” никога не е била толкова актуална, колкото е сега. Гласувах, беше ми трудно. Давам си сметка колко е трудно за хората да направят осъзнат избор, който да удовлетворява техните критерии”, коментира Георги Неделчев, главен редактор на сп. „Биограф”.

„Не мога да си представя, че моят осъзнат избор или изборът на някой друг трябва да бъде приравнен към този на хората, които не могат да четат и пишат. Не визирам само ромското население, а и хората, които не се интересуват и не знаят за какво гласуват”, посочи PR експертът Нидал Алгафари.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

„Това, което не ми харесва е, че моят глас се равнява на 100-те лева, които ще бъдат дадени на някой друг, който е по-ниско образован и неграмотен. Изведнъж се оказва, че моят глас се равнява на тези 100 лева”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.