NOVA получи и видеоклип от секция в училището в същата махала на Бяла Слатина

Арести, разпити, обиски - в последните дни от всички посоки заваляха сигнали за купуване на гласове.

В Северна България избори със сирене и яйца. Разследващите получили сигнал, че в деня за размисъл местен партиен лидер раздавал баница. И полицията я иззела. Съмненията били, че в нея вместо сирене има… пари. Баницата обаче се оказала истинска.

В Бяла Слатина в една от махалите, местен лидер и член на подвижна избирателна комисия събрал личните карти на част от хората.

„Казаха, че ни искат личните карти. Дадох моята лична карта, след половин час ми я върнаха. Попитах за какво ги взимат, казаха, че за улиците”, разказва жена от града.

Преди да им вземат личните документи, на улиците в махалата изсипали чакъл. Жителите в махалата дали личните си карти. А след това имената им се появили в списъка с хора, които трябва да упражнят правото си на глас в подвижни секции. Броят на тези хора се увеличил драстично през последните дни. Сигнал за това получили в прокуратурата в събота. Станало ясно, че всички псевдоинвалиди имат една и съща диагноза – болки в кръста, слизащи към крайниците.

По информация на NOVA, епикризите са изготвени от един и същи доктор в Бяла Слатина, който се оказа с изключен телефон. Част от псевдоинвалидите пък вече са разпитани в полицията. Почти всички са потвърдили, че не са попълвали заявления да гласуват в подвижна секция и подписите им са фалшифицирани. А докато снимаме, видимо агресивен при нас се появява и мъжът, събирал личните карти.

Междувременно NOVA получи и видеоклип от секция в училището в същата махала на Бяла Слатина. На него се вижда как член на комисията отваря бюлетина, след като гласоподавател я оставя. По информация на NOVA, мъжът, който проверява бюлетината е братът на тартора, който е събирал лични карти в квартала.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.