Мария Илиева от ГЕРБ/СДС казва, че има проекти, които може да реализира в следващите 4 години

"Районният кмет е човекът, който е най-близо до хората в района. Аз бях кандидат за районен кмет през 2016-а и след това станах депутат. Това, че искам "Младост" да се развива и имам проекти, които да се реализират в рамките на следващите 4 години, ме мотивира да продължа да работя в тази посока. Много зависи от работата на районния кмет, който трябва да има необходимия управленски опит". Това каза в ефира на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" кандидатът на ГЕРБ/СДС Мария Илиева за решението си да стане районен кмет на столичния квартал "Младост".

Иванчева изпусна срока за регистрация за вота в София

По думите ѝ районният кмет трябва да има подкрепата на Столичния общински съвет и на кмета на София. "Всички проекти, които той развива, трябва да бъдат представени на СОС и районният кмет трябва да ги защити, за да получи финансиране. Финансиране за районите може да се получава по европейски програми и чрез дарения", каза още Илиева.

Тя обясни, че е имало собственикът на пазара в "Младост" 1 е поискал промяна на предназначението му. "Общината трябва да даде становище по целесъобразност за това какво смята за "промяна в предназначението" на този терен. За да се случи, каквото и да било, е необходимо да се проведе процедура за допускане, след което да се състави подробен устройствен план, който минава през обществено обсъждане. Собственикът оттегли въпроса и той вече не стои на дневен ред", заяви кандидатът на ГЕРБ/СДС за кмет на район "Младост".

Иванчева и Петрова поискаха отвод на съда

Според нея фигурата на районния кмет е много важна, но най-вече хората трябва да получат адекватно обслужване. "По времето на г-жа Иванчева бяха забавени страшно много преписки, но това забавяне е преодоляно. Недопустимо е администрацията да не съдейства на гражданите. Трябва да има електронна платформа, по която да постъпват сигнали, както и електронно деловодство", добави Илиева.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.